Round Corner
Department of Computer and Information Science

News > Article

Ny IT student i Trondheim

Eline Melkild er en av IDIs nye studenter og har reist fra Tromsø for å starte sine IT studier i Trondheim.

Hvorfor valgte du Trondheim som studieby og hvilket studie følger du?

- Jeg har hørt mye bra om Trondheim som studieby, så derfor valgte jeg Trondheim før jeg bestemte meg for studium. Jeg kan ikke så mye data enda, men jeg valgte å begynne på bachelor informatikk fordi jeg ønsker å lære, og det virker veldig interresant.

Hvilke forventninger har du til informatikkstudiet?

- Jeg skal bli god i data. Det høres veldig gøy ut!

Hvordan føler du deg mottatt ved NTNU?

- Føler meg veldig god mottatt. Fadderene er imøtekommende og vil ha med folk på det som skjer. Kjempebra ordning med aktiviteter og opplegget rundt studiestart.

Onlines fadderordning

Leder for fadderuka for informatikk, Mats Angermo Ringstad fra Online, forteller at fadderordningen er semesterets viktigste arrangement. Onlines fadderopplegg varer i to uker, og er Gløshaugens lengste. Helt siden nyttår har Online jobbet med å skaffe sponsorer og samarbeidspartnere. Ringstad forklarer at det investeres mye ressurser i fadderordningen, men det er verdt det når både faddere og nye studenter har det utrolig artig!

Online utdeler T-Shirts både til faddere og fadderbarn som viser tilhørighet til linjeforeningen og informatikkstudiet (se bildet). På bilde: Wenche Meland, Eline Melkild og Mats Angermo Ringstad.

Abakus' fadderordning

Leder i Arrkom, Ingrid Hjulstad, forteller at for Abakus er fadderopplegget veldig viktig, og det legges ned mye arbeid i planleggingen. Arrangementskomiteen har hovedansvaret og legger opp til at alle de nye studentene på Komtek og Datateknkikk skal få en morsom og sosial start på studiene.

Fadderopplegget startet på mandag, og varer i 2 uker, etterfulgt av opptak i linjeforeningen og immatrikuleringsball første helgen i september. Opplegget inneholder fester, pizzakvelder, sportslige arrangementer i dødensdal, grilling og mye mer. Fadderukene skal først og fremst være en morsom opplevelse for å gi de nye studentene et godt sosialt grunnlag før de tar fatt på skoleåret. Mange viktige vennskapsbånd blir knyttet gjennom fadderopplegget, forteller Ingrid.

By: Kai Torgeir Dragland     Published: 15.08.2007
NTNU logo