NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
  Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk > Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap

SIF8035
SIF8035 Informasjonssystemer Grunnkurs

Snarveier
 • Hjem
 • Forelesninger
 • Pensumliste

 • Studentliste
 • Øvinger

 • Siste nytt

  1. mai: Foilene fra oppsummeringstimen og den såkalte notation-guiden som oppsumerer noen av modelleringsspråkene er lagt ut.
  1. mai: Faglæreren fra i fjor som lagde eksamen er ikke på idi i år - vi klarer ikke å finne elektronisk utgave av fjorårets eksamen. Vi har fått tak i oppgaven - som er lagt ut, men har bare klart å rekonstruere deler av løsningsforslaget.
  30. april: Eksamen i faget er fredag 9. mai.
  29. april: En liste over de studenter som mangler øvinger i faget dette semesteret er lagt ut.
  29. april: Best paper award:

  Hver undass nominerte sine 3 beste modeller og utfra disse 18 beste har vi kåret følgende vinnere:

  • The winner is Anita Kalkvik
  • Runners up Kristian Busch Skogstrøm, Erik Åldstedt Sund, Joakim Askenstedt Embu

  Vinnerene har fått sine gavekort!

  23. april: Here is the list of readings that were covered in class, and that you will be expected to know.
  • vOL. 1: P1, P2, P3, P4, P5, P6, P8, P9, P10, P11, P12, P13, P14
  • VOL. 2: P18, P20, P21, P22, P23, P24, P25, P26, P27, P28, P29
  Note: we will not have dedicated lectures for P27 and P28, but these are very good readings for SAP. In particular, P28 gives some details about the Hydro Agri example we have been using. I strongly recommend reading these for a more complete understanding of SAP.

  In addition to the readings, all lectures and lecture notes are relevant for the exam.

  7. april: Gamle eksamensoppgaver er lagt ut.
  17. mars: Foilene fra øvingstimen sist torsdag er lagt ut. Disse inneholder en modell av Veterinær caset som ble modellert og presentert av studenter i timen.
  7. mars: Det er opprettet en referansegruppe i faget:
  • Guro Sørensen guros@stud.ntnu.no
  • Marianne Horn marianh@stud.ntnu.no
  7. mars: Forelesningsplanen er satt opp som om det skulle være aktivitetsuke neste uke. Den er - som dere vet - avlyst. Torsdagen (13. Mars) øver vi på APM modellering (M2) med und'assene tilstede.

  Verktøy for APM modellering: Vi har ikke noe spesielt verktøy for APM modeller - bruk det tegneprogrammet som dere brukte til DFD. Csaba har laget seg en "mal" i Powerpoint som dere kan laste ned her.

  For spesielt interesserte: I fjor brukte vi verktøyet METIS (www.metis.no). METIS er installert på terminalserver (ts-stud). METIS er et stort og avansert CASE verktøy som har langt større funksjonalitet enn det vi trenger i faget her. Hvis noen ønsker å bruke dette, vil jeg anbefale dere å først gjennomgå tutorial'en som dere finner sammen med METIS applikasjonen. I METIS er APM en del av den større EEML (Extended Enterprise Modelling Language) malen. En kort introduksjon til EEML finner dere her.

  19. februar: Vi driver og godkjenner/underkjenner innleveringer i disse dager. Veldig mange veldig bra rapporter!!! Dog, også noen som utmerker seg i negativ retning og som blir underkjent. De som er underkjent har fått/får mail nå. Absolutt siste frist for å levere på nytt (å unngå ekstrarunde er i løpet av dagen i morgen (torsdag).

  Innleveringssystemet blir nå åpnet for evaluering. Når dere har få tildelt modeller, vil dere kunne velge Evaluering fra menyen og få opp en liste med de rapportene dere skal evaluere. En beskrivelse av hva dere skal gjøre og noen tips finner dere her.

  Fristene er som følger (utsatt litt):

  • Evaluering (E1) må være ferdig i løpet av tirsdag 25. februar.
  • Arena (A1) arrangeres av undassene torsdag 27. februar. De sender mail om tid og sted.
  17. februar: Øving 1 skal levers på paper.idi.ntnu.no.
  Hvis du ikke har fått tilsendt brukernavn og passord, send mail til raimunda@idi.ntnu.no.
  06. februar: Noen sliter med å få tak i oss; Hvis dere sender epost til sif8035@idi.ntnu.no, så kommer den til faglærer , alle und'assene og til vit.ass.
  28. januar: Case't som brukes i i forelesningstimene kan lastes ned her. Dette inneholder løsningsforslag til datamodell, kontekst-diagram (toppnivå DFD) og overordnet DFD (level 0).
  20.januar: Kompendiet er "like om hjørnet ifølge Tapir.... Artikkel P5 som skal foreleses på torsdag, kan lastes ned herfra.
  20.januar: Vi har fått reservert datasalplasser: P15 rom 321 man-fre 14.15-20.00. 50 arbeidsplasser.
  20.januar: Det er nåpnet for nedlasting av CASE fra studentlisten. Denne er oppdatert med de endringer vi har fått av dere. dersom dere fortsatt finner feil i denne, vær snill å gi oss beskjed.
  16.januar: Øvingsplanen er lagt ut, sammen med studentlisten, fordelingen av und'asser og beskrivelse av første innlevering, M1.
  16.januar: Kompendiet i faget selges på Tapir - det er like om hjørnet.
  9.januar: 1. forelesning blir mandag 13. januar, kl.1015 i H3
  Forelesninger:

  En foreløpig forelesningsplan er lagt ut. Forelesningene våren 2003 holdes: Mandag 1015-1200 i H3 og Torsdag 1115-1500 KJEL5. Øvingsopplegget er integrert i forelesningstimene.

  Pensum:

  En foreløpig pensumliste er også lagt ut. Pensum består av en artikkelsamling (i 2 deler) som trykkes og selges på instituttet. Denne er endret litt iforhold til i fjor.

   

  Redaktør: Kontorsjef: Eivind Voldhagen  Kontaktadresse: IS grunnkurs  Sist oppdatert: 01.01.1970